Wie zijn wij?

Op 1 januari 2020 zijn we van start gegaan met de Digitale Werkplaats Twente. We zijn onderdeel van een groep van elf werkplaatsen in het hele land; opgezet om kleine mkb-bedrijven te helpen met digitalisering.

Het doel?

Op 1 januari 2023 zo veel mogelijk kleine mkb-bedrijven (met twee tot vijftig werknemers) helpen met het oplossen van hun digitale vraagstukken. En dat is pas het begin!

Grotere bedrijven hebben zelf de tijd en de kennis in huis of huren partijen in voor het onderzoeken en opzetten van digitalisering en innovatie. Kleine bedrijven hebben deze mogelijkheid vaak niet. Ook Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken, zag dit. Zo ontstond landelijk de opdracht om digitale werkplaatsen op te zetten, om mkb-bedrijven te helpen met digitalisering. 

Professionals in spé
Een opdracht die ook in Twente terechtkwam, waarna de Digitale Werkplaats Twente (DWT) werd opgericht. Deze ontstond vanuit een samenwerking van het Lectoraat Digital Intelligence & Business met Stichting TalentIT Twente. Bij de DWT kunnen mkb’ers hulp krijgen van studenten van het ROC van Twente, hogeschool Saxion of de Universiteit Twente voor de digitalisering van hun bedrijf, de bedrijfsprocessen, de productie maar ook van de producten en diensten zelf. Deze studenten zetten zo hun theoretische kennis weer in om praktijkervaring op te doen. Win-win dus!

Twente barst van het talent, ook op het gebied van IT en digitalisering. En dat talent willen we in de regio houden. Door de Digitale Werkplaats maken studenten kennis met Twentse mkb-bedrijven. Deze bedrijven maken tegelijkertijd kennis met digitalisering en zetten, met hulp van de studenten, hun eerste stappen hierin.

Op weg naar digitalisering
Dit doen onze studenten onder begeleiding van docenten en begeleiders van TalentIT Twente, hogeschool Saxion, Universiteit Twente en het ROC van Twente. Zo helpen we de grootste groep bedrijven, het mkb, met de eerste stappen in digitalisering én koppelen we nieuw talent aan het mooie bedrijfsleven in deze regio.

Even voorstellen

Rolf Oostra
Projectleider
Robin Effing
Lector en adviseur
Jeroen van de Lagemaat
Adviseur
Menno Both
Project coördinator Digitale Innovatie
Paul Willems
Project coördinator Digital Marketing
Heinze Havinga
Project medewerker ICT vraagstukken
Marjana van Belkum
Marketing- en accountmanager
Annemarijn Quittner
Eerste contactpersoon MKB

Hoe helpen wij het mkb?

Meer informatie of vraagstuk?