projecten Verbeter je online vindbaarheid!

Verbeter je online vindbaarheid!

Online zichtbaarheid is een essentieel element van digital marketing

Omdat digitale platformen een steeds grotere rol binnen de marketingplannen van ondernemingen (zijn) gaan spelen, is het uitermate belangrijk dat die jouw naam daar regelmatig tegenkomen. Een aloude marketingregel zegt immers dat de kracht van de reclame in de herhaling schuilt. Een team van Saxionstudenten gaat ervoor zorgen dat mkb-bedrijven jouw bedrijfsnaam en -aanbod (veel) vaker online te zien krijgen. Dan zijn die immers ook eerder geneigd om zich tot jou te wenden!

We starten in de week van 5 september 2022 met dit project en ronden het eind januari 2023 af. In die periode gaan de studenten zich stapsgewijs bezighouden met het vergroten van jouw online zichtbaarheid. Tijdens het project worden de volgende stappen doorlopen:

Stap 1: Analyseren

 • Een analyse van de huidige situatie m.b.t. website en online zichtbaarheid. 
 • Doelgroepsanalyse inclusief customer journey.
 • Concurrentenanalyse inclusief meting van hun online zichtbaarheid.
 • Onderzoek om inzichtelijk te krijgen welke zoekwoorden de doelgroep gebruikt en waar de opdrachtgever op gevonden wil worden. 

Stap 2: Uitvoeren

 • Studenten (her)schrijven webpagina’s die door henzelf of door de opdrachtgever op de website kunnen worden geplaatst. 
 • Studenten proberen meer websitebezoekers te krijgen door social media in te zetten (onbetaalde en betaalde posts) en/of met behulp van SEA (Google Ads).

Stap 3: Advies uitbrengen 

 • Adviesplan opstellen met tips om de website gebruiksvriendelijker te maken en om ervoor te zorgen dat die beter te vinden is in Google (SEO).
 • Optimaal inzetten van online marketing met betrekking tot doelgroep, content en kanalen. Per kanaal krijgt de opdrachtgever een advies.

Bij dit vak gaan wij de studenten bovendien kennis laten maken met het belang van een goede (visueel) presentatie van de resultaten. Wie zit er immers te wachten op een boekwerk van 113 pagina’s exclusief bijlagen?

Wat wij verwachten van de opdrachtgever

 • De opdrachtgever is enthousiast en is ervan overtuigd dat online marketing belangrijk is voor het bedrijf, is benieuwd naar de resultaten en wil hier in de toekomst meer mee (kunnen) doen.
 • De opdrachtgever heeft een concrete vraag/doelstelling met betrekking tot online marketing, heeft interesse in een algemene analyse en is op zoek naar een advies(plan) voor diens online zichtbaarheid.
 • De opdrachtgever heeft zelf een duidelijke richting met betrekking tot de eigen bedrijfsstrategie voor ogen. Hij/zij kan een helder antwoord geven op de vragen van de studenten wanneer die de huidige strategie van het bedrijf in kaart brengen. De opdrachtgever hoeft de studenten niet vakinhoudelijk (online marketing) te begeleiden.
 • De website moet minimaal 1 jaar in de lucht zijn en mag geen webwinkel zijn. Belangrijk is ook dat Google Analytics is geïnstalleerd (zie meer info onder het kopje: rechten tools).

Waarom meedoen als opdrachtgever? 

Onze studenten gaan de komende tijd een heleboel leren op het gebied van digital marketing, maar natuurlijk leren ze ook van het samenwerken en het communiceren met een opdrachtgever. 

In de eerste plaats is het dan ook belangrijk dat de opdrachtgever het leuk vindt om studenten te helpen en hen te laten kennismaken met het bedrijfsleven. Het is niet noodzakelijk dat de opdrachtgever inhoudelijk (veel) kennis heeft van online marketing. Wel verwachten we dat de opdrachtgever enthousiast is, een heldere strategie voor het bedrijf heeft en een echt probleem van voldoende omvang voor ons heeft.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat een opdrachtgever de potentie van het inzetten van online marketing inziet. Want uiteraard krijgt jouw bedrijf er ook een heleboel voor terug! 

Interesse? Meld je hier aan voor Verbeter je online vindbaarheid!

Hidden

Terug naar projecten
Meer informatie of vraagstuk?