Blogs Meer bezoekers voor DRS-food door een Google Ads campagne.

Meer bezoekers voor DRS-food door een Google Ads campagne.

Auteur:
Annemarijn Quittner
Leestijd: 4 minuten
Geplaatst op 30 mei 2022

Op 26 oktober zijn wij (Lianne Minnen en Thijs Kranenburg) begonnen aan het project; Digitale Werkplaats Twente waar we in samenwerking met een bedrijf een Google-Ads campagne hebben mogen uitvoeren. Het bedrijf waar we voor hebben gewerkt is DSR-Food. DSR-Food is een cateringbedrijf gevestigd in Enschede met franchisevestigingen door het hele land.

Wat was de vraag?

Tijdens de kennismaking met DSR-Food op 27 oktober zijn we na overleg tot de conclusie gekomen om een campagne uit te voeren voor de vestiging in Purmerend.

Wat was onze oplossing?

Wij hebben twee advertentiegroepen en twee responsieve advertenties gemaakt met een budget van €200 gekregen.

Nadat we beide advertenties hadden gemaakt, was het tijd om ze live te zetten voor 5 dagen. De advertenties hadden gezamenlijk een dag budget van €20 zodat we de advertenties in twee periodes konden verdelen: een eerste versie en een verbeterde versie.

Uit de eerste reeks bleek dat de advertenties prima hadden gescoord maar dat de kwaliteitsscores (zoals je die in Google-Ads krijgt) niet optimaal waren. Dit was dan ook ons doel om te verbeteren in de tweede periode.

Met de kennis, ervaring en feedback uit de eerste reeks, was het tijd om een tweede reeks live te zetten. Dit hebben we met dezelfde zoekwoorden gedaan alleen zijn deze verder geoptimaliseerd. De verbeterde advertentie heeft een nog positiever resultaat geboekt ten opzichte van de eerste periode. Naast dat de tweede periode meer vertoningen en klikken heeft gegenereerd naar de website van DSR Food, was de gemiddelde doorklikratio (CTR) en de gemiddelde Cost per Click (CPC) verbeterd.

Resultaten

Er is een gemiddelde CTR behaald van 6,03% met een gemiddelde CPC van € 0,22. Dit betekent dat er in de tweede periode van de aantal vertoningen (7.910) hebben meer dan 6% (477 personen) geklikt op de advertentie.

Over DSR food

DSR food heeft zich in de afgelopen vijftien jaar ontwikkeld tot een franchise formule voor catering die enig in zijn soort is met diverse vestigingen door heel Nederland.

Meer informatie of vraagstuk?